Forum 2023

Nobel Peace Prize Forum 2023 fokuserte på kampen for menneskerettigheter og demokrati i Iran, med vekt på situasjonen for kvinner. Målet med Forumet var å gi publikum muligheten til å lære mer om situasjonen iranere står overfor i sitt daglige liv, spesielt kvinner, og hvordan resten av verden kan bidra til å løse problemene både i Iran og i regionen.

 

 

 
Program:

Hovedtaler: Agnès Callamard, generalsekretær i Amnesty International som vant fredsprisen i 1977.

Øvrige deltakere: Shirin Ebadi, Nobelsfredsprisvinner 2003, Iran, Masud Gharahkhani, Stortingspresident, Norge, Marjane Satrapi, Oscar-nominert filmregissør, kunstner og tegneserieskaper, Iran, Nazanin Boniadi, skuespiller og aktivist, Storbritannia/Iran, Elahe Tavakolian, aktivist i eksil, Iran, Shima Babaei, aktivist i eksil, Iran, Mehrdad Darvishpour, aktivist og sosiolog, Sverige/Iran, Olav Njølstad, direktør ved det Norske Nobelinstitutt, Norge.

Ordstyrer: Erik Aasheim, journalist, forfatter og konferansier.

Nobel Peace Prize Forum 2023 ble organisert av Det Norske Nobelinstitutt og gjort mulig med støtte fra Universitetet i Oslo.

Forumet er en del av Oslo Peace Days, et samarbeid mellom Det Norske Nobelinstitutt, Universitetet i Oslo, Oslo kommune, Nobels fredssenter og Institutt for fredsforskning (PRIO). 

Sponsorer